Skötsel

Britten är en lättskött och renlig katt. Pälsen kräver ingen särskild vård men att borsta pälsen någon gång i veckan kan hjälpa katten att fälla lösa hår samtidigt som det ger en trevlig stund tillsammans med katten. Klor bör försiktigt trimmas vid behov för att förhindra att katten skadar sig själv samt för att förhindra oönskade märken i hemmet. Ögon och öron bör kontrolleras regelbundet och det är bra om tänderna borstas regelbundet. Vi vänjer våra kattungar vid att man får vidröra deras tassar, mun och öron. De växer upp i hemmiljö med flera familjemedlemmar i olika åldrar och är således socialiserade när de levereras till sitt nya hem.

Mat

Precis som vi människor bara ska ha det bästa och naturligaste att äta, så ska katten också få kvalitetsfoder. Katter är förstås olika, precis som människor, och har olika behov beroende på bland annat ålder eller sin aktivitetsnivå. 

Premiumfoder hittar man inte i snabbköpet, utan sök efter en bra djuraffär som erbjuder god service och bra produkter. Våra kattungar har förutom modersmjölk fått äta färsk mat, Mush Vaisto Cat Gul, som är en 100 % naturlig produkt utan tillsatser, konserveringsämnen eller spannmål. De får också kvalitetsfoder från Royal Canin, deras mousse och blötfoder för kattungar med all extra näring de behöver. Som torrfoder har de fått Royal Canin för kattungar 0-4 månader. Självklart har de färskt vatten på flera platser i hemmet så att de kan dricka när de behöver.

Alla rättigheter reserverade 2021
Skapad med Webnode
Skapa din hemsida gratis!